У Чагорській школі відбулося відкриття меморіальної дошки випускнику школи, учаснику Революції Гідності, лікарю-волонтеру

18 жовтня 2021 року, в Чагорській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної дошки випускнику школи, учаснику Революції Гідності, лікарю-волонтеру Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова, учаснику АТО Георгію Теслюку.

▪ На урочистому заході були присутні представники сільської ради, вчителі та учні школи, депутати, родичі, друзі Георгія, представники Національного Корпусу, учасники бойових дій, громадські активісти.
▪ Ініціатива відкриття меморіальної дошки належить активістам Національного Корпусу, ГО «Патріот України Буковина», проекту «Пам’ять Nації Буковина».
▪ Щиро вдячний всім, хто допомагав у втіленні цього задуму!
🇺🇦 Слава Україні! Слава Nації! Слава Перемозі!
НАГАДАЄМО:
ТЕСЛЮК ГЕОРГІЙ МИХАЙЛОВИЧ
(11.06.1979 – 14.08.2016)
▪ Народився в селі Чагор Глибоцького району Чернівецької області.
▪ У 1996 році закінчив загальноосвітню школу, у 2000 році – медсестринський факультет Чернівецького медичного училища (нині – Чернівецький медичний коледж) за спеціальністю «медична сестра», у 2004 році – Буковинську державну медичну академію (з 2005 року – Буковинський державний медичний університет; місто Чернівці) за спеціальністю «лікувальна справа», у 2006 році – інтернатуру при Буковинському державному медичному університеті за спеціальністю «урологія».
▪ Під час навчання працював у відділенні урології Чернівецької обласної клінічної лікарні. Після закінчення університету отримав направлення у місто Тетіїв Київської області. З травня 2006 року працював лікарем-урологом у Тетіївській центральній районній лікарні.
▪ Взимку 2013-2014 років під час Революції гідності перебував на Майдані Незалежності у Києві, де був лікарем-волонтером.
▪ Після початку російської агресії на сході України, на громадських засадах проводив у місті Тетіїв курси з медичної підготовки в умовах бойових дій. Згодом став лікарем-волонтером Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова.
▪ У складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова двічі виїздив до зони антитерористичної операції на схід України.
▪ Вперше вирушив до зони антитерористичної операції у травні 2015 року. Працював у залізничній лікарні міста Попасна Луганської області, що єдина вцілила після артилерійських обстрілів. Він оперував поранених військових, лікував цивільне населення. За його ініціативою у місті Попасна був створений поліклінічний прийом, через який за кілька місяців пройшли сотні пацієнтів.
▪ Під час другої поїздки до зони антитерористичної операції, Георгій Теслюк вже знав, що невиліковно хворий. Незважаючи на хворобу, хотів зробити побільше, тому працював майже без відпочинку. Іноді проводив по п‘ять операцій на день, коли було багато поранених, оперував на трьох столах одночасно.
▪ Помер 14 серпня 2016 року вдома від онкологічного захворювання (рак шлунку). Похований на кладовищі міста Тетіїв.
▪ На Буковині залишилися мати та сестра, в Тетіїві – дружина, син та донька.
▪ Почесний громадянин міста Тетіїв Київської області (23.03.2017; посмертно).
🇺🇦 Вічна Пам’ять і Слава Герою!!!
фото з сторінки у ФБ Володимира Яловка