Поліція Буковини інформує громадян про оновлення карантинних обмежень

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України з 21 жовтня встановлено нові обмеження для міжрегіональних перевезень.

Зокрема, мобільні групи, до складу яких входять працівники поліції, Держпродспоживслужби та УДСНС перевірятимуть водіїв, екіпаж та пасажирів міжобласних сполучень на наявність одного з документів, що засвідчують їхню COVID-безпечність. А саме:

–          документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

–          міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія;

–          негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Правоохоронці закликають усіх учасників таких перевезень із розумінням поставитися до вимушених обмежень і ретельніше дбати про власну безпеку.

Поліція Буковини продовжує працювати в посиленому режимі. У складі мобільних груп правоохоронці перевіряють дотримання карантинних обмежень на території Буковини.