34-й зліт юних туристів-краєзнавців Глибоччини відкрився на турбазі «Райдуга» (ФОТО)

Багато школярів, учнів  закладів освіти Глибоччини захоплені туризмом. Цікаві мандрівки, екскурсії, змагання – протягом всього року є змога для занять улюбленою справою.

24-25 вересня на турбазі «Райдуга» Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді відкрився зліт юних туристів-краєзнавців Глибоччини. Цього року у 34-му зльоті взяли участь 15 команд Глибоцької громади та команди з інших громад колишнього Глибоцького району. Урочисто старт змаганням дав колишній вихованець центру, великий шанувальник туризму, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Юрій Чубрей.

Хочеться наголосити, що юні туристи з інших громад беруть участь у зльоті за власні кошти, тому що їхнє керівництво віднеслося до своїх дітей байдуже і не профінансувало участь у туристських змаганнях.

Головним завданням зльоту є виявлення та вивчення кращого досвіду туристсько-краєзнавчої і пошукової роботи учнівської молоді, поглиблення знань учнів з природоохоронної роботи, історії і культури рідного краю, підвищення рівня краєзнавчої та туристсько-спортивної підготовки.