Освітяни Глибоччини підбили підсумки роботи та обговорили плани на новий навчальний рік

Традиційно старт кожному новому навчальному року дають серпневі зустрічі освітян району. Районна конференція освітян – це щорічна зустріч педагогів, яка в урочистій формі підсумовує пророблену роботу за минулий навчальний і окреслює пріоритетні завдання на наступний період. Цього року святкова зустріч відбулася 30 серпня 2017 року в преміщенні Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля.

В роботі Конференції взяли участь педагогічні працівники з усіх загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів району.

На конференції були присутні почесні гості: голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій, голова районної ради Петро Панчук , заступник голови  райдержадміністрації Ілля Лопуляк, Глибоцький селищний голова (Глибоцька ОТГ) Григорій Ванзуряк, голова Чернівецької обласної організації профспілки працівників освіти і науки Володимир Дудчак, голова райкому профспілки працівників освіти Світлана Лазурко , сільські голови та всі, хто опікується питаннями функціонування системи освіти.

З початком нового навчального року освітянську спільноту району привітали учні району.

Роботу конференції розпочав начальник управління освіти райдержадміністрації Василь Барарюк  доповіддю «Про підсумки розвитку освіти Глибоцького району у 2016/2017 навчальному році та завдання  на 2017/2018 р.».

Конференцію продовжили виступи учасників з актуальних проблем сучасної освіти, а саме директор Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ольга Лупуляк : “Всеукраїнський експеримент нової української школи, як невід’ємний складник прогресивних змін у системі початкової освіти”, та директор Молодійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Філіча Сарафінчан: “Про проблеми та перспективи інклюзивного навчання у сільських школах”.

За високий професіоналізм, успіхи у справі навчання та виховання підростаючого покоління, багаторічну сумлінну, творчу працю та вагомий внесок у розвиток освіти Глибоччини грамотами управління освіти Глибоцької РДА, райкому профспілки працівників освіти, районної державної адміністрації та районної ради були нагороджені більше 50 педагогів району. Відзначено переможців спортивних змагань, туристсько-краєзнавчої роботи та визначено школи-переможців за різними напрямками діяльності. Освітяни вкотре окреслили основні пріоритети діяльності та акцентували на важливості патріотичного виховання.