Поліцейські спільно з рятувальниками навчають буковинських учнів правилам безпечної поведінки

«День з поліцейським та рятівником» – саме під такою назвою, сьогодні, розпочався профілактичний захід який пройде територією нашої держави.Інспектор СЮП ЧРУП ГУНП в Ченівецькій області лейтенант поліції Андрій ЧОРНЕЙ, спільно з рятівником а саме з головним фахівцем відділу організації пожежно-профілактичної роботи та захисту ЧРУ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області майором служби ЦЗ Сергієм Галамагою, провели урок з учнями навчальних закладів, з правил безпечної поведімки, зокрема в частині дотримання учасниками освітнього процесу правил дорожнього руху, пожежної безпеки, цивільного захистута інших питань безпеки життєдіяльності людини.

Разом ми робимо майбутнє безпечним! 

фото з офіційної сторінки у ФБ Валентина Урсу:

Під час таких зустрічей діти можуть спробувати себе в ролі справжнього поліцейського чи рятувальника. Правоохоронці демонструють учням своє спорядження, службові автомобілі та спецтехніку, роз’яснюють специфіку роботи, відмінності між різними підрозділами й нагадують куди звертатися, якщо потрібна допомога.

Співробітники поліції та ДСНС в ігровій формі навчають дітей основним правила безпеки життєдіяльності. Зокрема, наголошують на важливості дотримання Правил дорожнього руху й пожежної безпеки, роз’яснюють порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації та як поводитися в навчальному закладі, на вулиці і вдома, щоб уникнути небезпеки.

В інформаційно-профілактичних заходах беруть участь інспектори ювенальної превенції, дільничні офіцери поліції, співробітники вибухотехнічної і кінологічної служб, поліцейські груп реагування патрульної поліції та рятувальники.

Такі спільні інтерактивні уроки покликані сформувати у неповнолітніх дбайливе ставлення до свого життя та здоров’я і турботу про безпеку оточуючих.