Глибоцький центр туризму відзначив День фізичної культури і спорту та День орієнтування змістовними змаганнями з паркового орієнтування

Вісті зі свята орієнтувальників.

Всесвітній День орієнтування, який співпав із Днем працівників фізичної культури і спорту, у Глибоці відзначили змістовними змаганнями. Глибоцький центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді організував і провів 12 вересня 2021 року відкриту першість з паркового орієнтування. Крім спортсменів цікаве дійство підтримали численні глядачі, адже стартували учасники з дитячого містечка селищного парку, де завжди людно. Спеціально до цієї події автор карти Заслужений тренер та майстер спорту України Юхим Штемплер три дні присвятив її оновленню. Юхим Аронович особисто був постановником дистанцій. Змагання відбувались у форматі «за вибором» контрольних пунктів. На свято орієнтувальників з’їхалось більше 60 учасників: вихованці гуртків центру туризму із Слобідки, Турятки (Тарашанська ТГ), Старого Вовчинця (Кам’янецька ТГ), Опришен, Глибоки, гості з Чернівців. Вік учасників від чотирьох до 60 років і старші.

З гарними словами привітання до учасників звернувся начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької селищної ради Юрій Чубрей, який, до речі, сам успішно здолав дистанцію та виборов третє місце у своїй віковій групі. Приємну новину разом із привітаннями озвучив президент федерації спортивного орієнтування Чернівецької області Іван Тумак: Ще один вихованець Глибоцького центру виконав норматив майстра спорту України, виборовши срібну медаль на Чемпіонаті Європи з рогейну (орієнтування в 24 годинному форматі), який відбувся нещодавно в Естонії. Тримаємо інтригу – чекаємо офіційного присвоєння! Гарний подарунок у скарбничку досягнень Глибоцького центру до тридцятиріччя закладу, яке будемо відзначати 1 листопада! Тільки у співпраці нашого закладу з обласною федерацією спортивного орієнтування можливі такі високі досягнення!

Свято вдалось! І це не вперше центр туризму проводить подібні заходи на відзначення Всесвітнього Дня орієнтування.Чітко і злагоджено спрацював педагогічний колектив нашого закладу позашкільної освіти! Переможці отримали іменні грамоти, а від спонсорів змагань всім учасникам дістались солодкі призи. Змагання пройшли у дружній атмосфері при наявності великої кількості банерів. На початку учасники, вишикувавшись біля прапора, виконали Гімн України та вшанували згиблих воїнів в російсько-українській війні хвилиною мовчання. І вже зовсім скоро наступні старти в орієнтувальників. 24 вересня на 34 зльоті юних туристів-краєзнавців Глибоччини на туристській базі «Райдуга», присвяченому Всесвітньому Дню туризму. 16-17 жовтня також у селі Просикуряни відбудеться традиційний відкритий Кубок Глибоцького ЦТКСЕУМ зі спортивного орієнтування «Буковинське віче». Гайда з нами за здоров’ям!

Анатолій Дудка, директор Глибоцького ЦТКСЕУМ, головний суддя змагань