Українські богатирі встановили світовий рекорд з перетягування “Мрії”: (ВІДЕО)

8 українських атлетів 26 серпня встановили рекорд з перетягування найбільшого у світі вантажного літака Ан-225 “Мрія”. Рекорд присвятили 30-літтю Незалежності України та 75-річчю ДП “Антонов”, повідомляє 24 канал.,  пише “БукІнфо”

Рекорд встановлювали на аеродромі “Антонов” у селищі Гостомель Київської області. Богатирі перетягували літак з паливом вагою 330 тонн.

Спортсменам вдалося перетягнути Ан-225 на 4 метри 30 сантиметрів за 1 хвилину та 13 секунд. До речі, напередодні богатирі здійснили 7 тренувань. Найбільше вони протягнули літак на 10 сантиметрів, тому рекорд 26 серпня став для них справжньою несподіванкою.

Я вражений. Не завжди вдається одразу рушити використовуючи двигуни. Доводиться додавати досить відчутну тягу. Хлопці виявилися значно сильнішими, ніж наші двигуни, – сказав капітан “Мрії” Дмитро Антонов.

Хто встановлював рекорд:

Сергій Конюшок,
Олександр Лашин,
Богдан Ксенчук,
Денис Дубровський,
Сергій Пономарьов,
Володимир Рекша,
Денис Бережник,
Віталій Герасимов.

Тренував спортсменів відомий силач Василь Вірастюк.

Момент перетягування найбільшого вантажного літака у світі:

Дивіться відео зі встановлення рекорду:

Що відомо про Ан-225 “Мрія”

Вперше найважчий та найпотужніший літак у світі піднявся у небо 21 грудня 1988 року. Розробляли його впродовж 3 з половиною років. Розмір крил Ан-225 сягає майже 90 метрів, а на борт судно може взяти 250 тонн вантажу. Міжнародна федерація повітроплавання у 2004 році внесла “Мрію” до Книги рекордів Гіннеса. Загалом літак встановив понад 240 світових рекордів. У 2010 році рекорд з перетягування Ан-225 встановили 10 силачів, серед яких був Василь Вірастюк.