Поліцейські вилучили у буковинця понад пів тисячі незаконно вирощених конопель

Попередньо, вартість вилученої наркосировини за цінами «чорного ринку» становить приблизно 800 тисяч гривень. Слідчі поліції наразі проводять досудове розслідування. За нелегальне вирощування конопель порушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Увечері 12 серпня співробітники відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції отримали інформацію про культивування конопель на одній із присадибних ділянок у селищі Лужани.

Для перевірки інформації поліцейські навідалися до вказаного домогосподарства й отримали згоду його 37-річного власника на огляд приватної території. Співробітники територіального підрозділу ГУНП спільно з оперативниками обласного управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ виявили неподалік будинку грядки з коноплями. Правоохоронці вилучили у порушника більше 520 цих нарковмісних рослин.

Окрім цього, під час огляду житлового будинку поліцейські вилучили висушені коноплі, а також уже готову до вживання наркотичну речовину.

Слідчі поліції внесли відомості про викрите правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками частини 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінальний кодекс України. Вилучені речові докази правоохоронці направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області