Поліцейські затримали нетверезого водія, причетного до ДТП з двома потерпілими на Буковині

Внаслідок зіткнення мікроавтобуса з рейсовим автобусом постраждали двоє людей. Один з травмованих – малолітній хлопчик. Медики госпіталізували його до реанімаційного відділення лікарні. Слідчі поліції проводять досудове розслідування.

Зіткнення двох транспортних засобів сталося сьогодні, 28 липня, приблизно о 7 годині ранку в селі Мамаївці Чернівецького району.

На місці аварії працювали співробітники Чернівецького районного управління поліції та підпорядкованого йому відділення № 2 (м. Кіцмань). Оглянувши місце дорожньо-транспортної пригоди й опитавши очевидців, правоохоронці попередньо встановили, що 31-річний житель Прикарпаття рухався на мікроавтобусі «Volkswagen T4» в напрямку Снятина. Водій не обрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням і виїхав на смугу зустрічного руху, допустивши зіткнення з маршрутним автобусом «ПАЗ».

Внаслідок ДТП травмувалися двоє пасажирів мікроавтобуса: 37-річний чоловік і 10-річний хлопчик. У чоловіка медики діагностували забій головного мозку, в дитини – політравму.

Результати медичного огляду водія мікроавтобуса підтвердили, що він керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчі відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції внесли відомості про автопригоду до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючими ознаками статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області