24 липня – престольне Свято у Храмі Святої Рівноапостольної Великої Княгині Ольги у Глибоці (ФОТО)

Свята Ольга є предтечею християнізації Руси-України. Княгиня Ольга є рання зірниця перед сходом сонця, вона від Руси-України ввійшла в Царство Небесне, тому нащадки Київської Руси, діти України, прославляємо Ольгу святою, блаженною, рівноапостольною, бо вона й по смерті молить Бога за нас усіх грішних. Свята Ольга є надзвичайною особистістю серед жінок княжої доби.

В день народження cв. Княгині Ольги 24 липня, храмове свято відзначала й парафія у селищі Глибока. Це свято не просто історична подія минулих літ, а й ласка Божа для усіх жителів нашого містечка. То ж звичайно це свято відзначається в нашій парафії особливими торжествами.

Громада Української православної церкви утворилася у Глибоці двадцять два роки тому. За пожертви віруючих та благодійників будується храм, який стає своєрідною духовною пристанню для багатьох людей. Ім’я святої рівноапостольної княгині Ольги громада обрала тому, що як її особисті віра і молитва просвітили світлом Христової віри народ, так і віра прихожан, серед яких були і Ольги, знайшла відгук у людських душах і в Глибоці постав цей храм.

Парафіяни чекають престольного свята з особливими відчуттями: для віруючих людей це є духовна наснага на увесь наступний рік.

Святкову Божественну Літургію звершували священнослужителі  з різних парафій Глибоччини району та Буковини.

На урочисті літургії були присутні представники місцевої влади, а також захисники нашої країни. Представники Глибоцького військомату вручили Почесні грамоти священникам-капеланам Роману Грищуку та Олександру Голованову.

Після Божественної Літургії відправили подячний молебень з освяченням води, хресною ходою навколо храму та святковим мируванням. На завершення усіх присутніх пригощали смаколиками на території храму. Бажаючі мали змогу пройтись по території храму, дізнатись багато цікавого про історію його будівництва. Так з припіднятим настроєм після молитви та й взагалі приємного проведення часу, будемо з нетерпінням чекати наступних свят.

Будемо жити з Богом і в Бозі за Його Святим Законом і здобудемо щастя тут, на землі, та у вічності! Амінь.