Вокал який ми чуємо в шедеврі “Hotel California”, Дону Хенлі-74!

        Сьогодні, 22 липня, у 1947 році народився ударник, гітарист, вокаліст і співзасновник гурту Eagles Дон Хенлі!

Саме його вокал ми чуємо в шедеврі “Hotel California”. 2012-го року його визнали четвертим з найвпливовіших ударників світу; поперед нього пройшли тільки Рінго Старр, Філ Коллінз і Дейв Грол. Зараз Хенлі живе в Далласі з дружиною і трьома дітьми. Сьогодні йому – 74!

 

Також 1960-го року в цей день народився Джон Оліва – вокаліст, клавішник, гітарист, ударник, басист і співзасновник гурту Savatage. Критики відзначали нетрадиційне сприйняття і передачу колективом жанрів прогресив-, павер- і хеві-метал. Нині Саветаж поставлено на паузу, Jon все більше займається гуртом Trans-Siberian Orchestra.

 

     А вчора, 21 липня, у 1943 році народився Генрі Маккалох – ірландський гітарист, найбільш відомий за роботою в гурті Wings Пола МакКартні. В колективі він відпрацював замалим два роки, і за участі Генрі було записано альбом Red Rose Speedway, а також хітовий синґл “Hi, Hi, Hi”. А ще 1961 року у цей день народився американський гітарист Джим Мартін, найбільш відомий за роботою в гурті Faith No More. Він прийшов у колектив за два роки після формування і зіграв у перших чотирьох альбомах. Нині музиканту 60, вітаймо!