Відзначення Дня Державного Прапора України у Глибоці

День Державного Прапору – державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року N 987» , яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

У селищі Глибока свято Державного Прапора було відзначено на Центральній площі і розпочалося з підняття Державного прапора, прапорів Глибоцького району та Глибоки ветеранами державної служби району – Вірою Колотило, Миколою Крилюком, Сільвіяном Бойко та Костянтином Горячко.

Хочеться згадати, що вперше Державний прапор замайорів над Глибокою ще у далекому 1989 році, коли ще навіть не було думки про незалежність України.

Сміливці-патріоти підняли його над трубою котельні магазину «Універсам», але за вказівкою райкому компартії прапор був знятий. У наш час вже ніхто не боїться вивішувати синьо-жовтий стяг над будівлями державних установ та власних будинків.

Свято Державного прапора пройшло урочисто, виступи посадовців чередувалися із творчими номерами. Вразив виступ переселенця із тимчасово окупованого Криму Влада Іванова, родина якого тепер мешкає у с.Димка. Він показав чудовий номер із дресированими голубами.