МИСТЕЦТВО ДОЛАЄ БАР’ЄРИ! Інклюзивна студія живопису та малюнку

На Буковині стартує черговий регіональний інклюзивний культурно – мистецький проєкт «Мистецтво долає бар’єри! Інклюзивна студія живопису та малюнку» ГО «Інклюзивний культурно – мистецький центр «Чернівці» за підтримки Буковинського культурного фонду. Діяльність проєкту спрямована на запобігання та протидію дискримінації дітей, надає можливість творчого розвитку, отримання мистецької освіти, навиків, знань, є необхідною і надзвичайно актуальною, адже в Чернівцях та Чернівецькій області проживають близько 4000 дітей з особливими освітніми потребами та з різними нозологіями інвалідності, а більшість родин, які виховують дітей належать до соціально вразливих груп населення.
Студії живопису та малюнку є інноваційними, адже такий формат надання мистецької освіти є унікальним для Чернівців та Чернівецької області інклюзивної діяльності у сфері культури та мистецтва, які дадуть дітям не тільки знань, а й отримають стимул до занять креативними практиками, підвищення власної самооцінки, що сприятиме подальшій соціальній адаптації та інтеграції.
У рамках проєкту будуть проведені 40 студій живопису та малюнку «Мистецтво долає бар’єри!» в Чернівцях, Сторожинецькому, Глибоцькому, Кіцманському, Герцаївському районах, учасниками яких стануть 40 школярів з особливими освітніми потребами та різними нозологіями інвалідності. З дітьми під час студій з дітьми будуть працювати художники, арт педагоги, психологи. Створені дітьми живописи та малюнки будуть виставлятися на виставках «Мистецтво долає бар’єри!» в місті Чернівці, районних центрах, ОТГ, в інклюзивно – ресурсних центрах, а в подальшому і в інших містах України. В рамках проєкту будуть створені соціальні відео – промо ролик «Всі діти талановиті!» (60-120 сек.) та відеофільм «Намалюй яскравий Світ!» ( до 25 хв.) – з метою популяризації Буковини, як краю, де громади активно працюють над створенням рівних можливостей для всіх дітей навчатися мистецтву та створенням засад інклюзивного толерантного справедливого суспільства. Метою проєкту є створення регіональної партнерської мережі за участю департаментів, управлінь освіти та культури ОДА та ЧМР, інклюзивно – ресурсних, реабілітаційних центрів, громадських організацій та об’єднань, які представляють інтереси дітей з особливими освітніми потребами та інвалідністю, ЧНУ, студентів, журналістів, місцевих та регіональних мас медіа.
Запрошуються журналісти, представники регіональних медіа.
Місце проведення: зала засідань Чернівецької міської ради , 2 поверх, каб. 202.
Початок: вівторок, 29 червня 2021 року, 12:00.
* * * * * * * * * * * * * *
Проект здійснюється за підтримки Буковинського культурного фонду
Буковинський культурний фонд створений Чернівецькою обласною державною адміністрацією
для підтримки творчих ініціатив та реалізації культурних проєктів