Експрес-брифінг із проблем, що не стоять на задвірках часу

Це крісло, що в кабінеті на третьому поверсі адмінспоруди у Глибоці, Григорій Ванзуряк посів уже втретє. спершу двічі після виборів на посаду голови районної ради (15 років тому коли вперше 31-річного депутата обрали головою райради), а віднедавна – керівника Глибоцької територіальної громади. Власне, саме в кабінеті відбулася зустріч з журналістами, аби детальніше підсумувати зроблене за останні шість місяців, а також розповісти про окремі штрихи найближчої перспективи у житті ТГ.

Так склалось, що після ліквідації Глибоцького району 15 комунальних підприємств залишилися без офіційної опіки, а борги райлікарні за комунальні послуги зросли, скажімо, до 2 мільйонів гривень.

-Звісно, – зазначив Григорій Степанович, – що така ситуація вимагає невідкладного рішення щодо перепрофілювання у керівництві підприємствами та погашення суми названого боргу. Тому тут слово за всіма територіальними громадами, а їх вісім на території колишньої Глибоччини. Згоди дійшли, що саме так і необхідно діяти, однак справа залишалась за Кам’янською ТГ. Втім, є домовленість, що днями її керівництво погодить усі питання, зокрема і затвердить статути підприємств. Буде створено і загальний орган міжмуніципального співробітництва. -Відрадно, – додав Григорій Ванзуряк, – що нам вдалося ще раз оновити проектно-технічну документацію завершення будівництва Опришенського ДНЗ і дуже сподіваємось, що до 24 серпня – тридцятої річниці проголошення Незалежної України – ця установа стане до ладу діючих. Вирішується і питання щодо створення двох опорних закладів освіти – Глибоцького ліцею і Черепківської ЗОШ, і, відповідно, забезпечення їх матеріально-технічною базою. Серед проблем і надалі залишається незадовільний стан доріг. Проте, за словами Григорія Степановича, надіємося що управління дорожного господарства обласної держадміністрації уже незабаром проведуть тендери, а відтак і впорядкувати відтинки доріг з Димки до Михайлівки та з Глибоки до Червоної Діброви. Водночас, у селищі приступили до оновлення тротуарів на вулиці Першотравневій із наступним ремонтом на ній асфальтового покриття. Щоб глибочани знали, нижче подаємо перелік доріг, що віднесені до обласного підпорядкування – це вулиці Бойка, Залізнична, Привокзальна, Чорновола, Борцям за волю України. Не обійшов увагою Григорій Ванзуряк і стан боротьби із важким захворюванням на covid-19. Він, зокрема, наголосив, що у Глибоці завдяки спільним зусиллям, передусім медперсоналу з лікарні, виписано останнього пацієнта, а значить і зачинено новостворене відділення для лікування цієї вірусної недуги. Зрозуміло, подані нотатки із зустрічі, то далеко не повні теми із діяльності щодо вирішення найбільш актуальних завдань, що стоять перед керівництвом Глибоцької територіальної громади. Гадаємо, це сповна усвідомлює і сам Григорій Ванзуряк. Отож, як кажуть, продовження розмови експрес-брифінгу буде. І не тільки пов’язане з ностальгією.

Василь ГЕЙНІШ.