Поліцейські вилучили у буковинця незаконний посів конопель

Житель села Тисовець Чернівецького району нелегально вирощував удома нарковмісні рослини. За такі дії йому загрожує до трьох років обмеження волі.

Під час здійснення комплексу оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «МАК» співробітники відділення поліції № 5 (смт. Глибока) Чернівецького районного управління поліції отримали інформацію про те, що 33-річний житель села Тисовець може бути причетним до незаконного культивування нарковмісних рослин.

Правоохоронці навідалися до чоловіка, поспілкувалися з ним та отримали дозвіл на огляд будинку і території господарства. В процесі огляду поліцейські виявили біля будинку та вилучили більше 30 рослин конопель. Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства, за незаконний посів або вирощування 10 і більше рослин цієї нарковмісної культури передбачена кримінальна відповідальність.

Дізнавачі поліції внесли відомості про правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Зразки вилучених рослин поліцейські направили на експертне дослідження.