Щорічно 1 червня в Україні та по всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей

Про необхідність захисту дітей заговорили ще на початку 20 століття.1 червня 1925 року в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, у ході якої обговорювалися проблеми дітей. Цілком імовірно, що це й підштовхнуло в подальшому відзначати День захисту дітей саме 1 червня. 20 листопада 1989 року Генасамблея ООН прийняла Конвенцію ООН про права дитини.

Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для самих дітлахів, він ще нагадує суспільству про необхідність їх захисту. У цей день у багатьох містах світу проводяться різноманітні розважальні, ігрові та культурні заходи, присвячені дітям, і звісно ж за їх участі. Також у День захисту дітей проводять різні благодійні заходи та концерти, а зібрані на них кошти передаються на допомогу нужденним дітям.

У смт. Глибока відбулися різноманітні соціально-розважальні, спортивні заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

У святі взяли участь голова Глибоцької селищної ради територіальної громади Григорій Ванзуряк, заступник Чернівецької районної ради Людмила Кушнір, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Глибоцької громади Юрій Чубрей та голова профспілки працівників освіти Світлана Лазурко, які вручили талановитій дітворі Глибоччини Подяки, Грамоти , Кубки та солодкі подарунки.

Також відбувся футбольний турнір, який традиційно організовують ДЮСШ та працівники поліції.

 Представники підрозділів Глибоцького управління Нацполіції та служби ДСНС провели зустрічі із дітками Глибоцької територіальної громади. Під час зустрічі поліцейські і рятувальники обговорили з дітьми їх права та обов’язки, після чого продемонстрували спорядження, яке допомагає рятувати людське життя, зробили світлини з усіма бажаючими.

Протягом всього дня діти брали у цікавих конкурсах та презентаціях.  На завершення відбулася бульбашкова дискотека.