80-літній ювілей святкує Боб Ділан

Сьогодні, 24 травня, у 1941 році народився Боб Ділан. За опитуванням журналу Rolling Stone, він є другою за значущістю особою в історії музики (одразу після Бітлз). Це на його піснях зростали рок-зірки, в числі яких Бітли, Ролінги, Нірвана, Guns N` Roses, і далі, й далі – лише за два роки, із 66-го по 68-й, кавери на Боба Ділана записали понад сто артистів (і це лише в Штатах). Одну лише Knockin’ on Heaven’s Door, крім Guns N` Roses, переспівували Ерік Клептон, U2, Bon Jovi, Nazareth – весь перелік не поміститься й на цілий аркуш.

А тепер Боб Ділан ще й лауреат Нобелівської премії з літератури, адже це про його твори кажуть: “В одній пісні Боба Ділана більше слів, ніж в цілих альбомах деяких гуртів”. Сьогодні містер Ділан святкує 80-літній ювілей, вітаймо!

А ще у цей день 1968 року гурт Rolling Stones випустив черговий хіт-лідер чартів – синґл Jumpin Jack Flash. Кіт Річардс повідав, що пісня народилася у віддаленому селі, де вони з Джаггером відпочивали. Стрибучим джеком Річардс випадково назвав садівника Джека Дайєра, який розбудив їх, човгаючи під вікном. До тих пір це було сленговим позначенням стану наркотичного сп’яніння.

Джерело: РадіоРокс