Працівники Буковинської митниці Держмитслужби вилучили обмежені до переміщення банкноти випусків 1898-1909 рр.

Громадянин України перетинаючи митний кордон в пункті пропуску «Порубне-Сірет» Буковинської митниці Держмитслужби в якості водія автомобіля, що прямував до Румунії, для проходження митного контролю обрав «зелений коридор», чим заявив про те, що переміщувані ним предмети не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з митної території України.

Під час здійснення митного огляду буковинські митники виявили не заявлені та приховані від митного контролю 60 банкнот «Кредитний білет» номіналом 1, 3, 5, 10 та 25 рублів 1898 – 1909 років видання та браслет з клеймом «W.R.1911.14K».

Відповідно до висновку експерта – мистецтвознавця виявлені банкноти підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21 вересня 1999 року та можуть бути вивезені за межі митної території України на підставі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей.

Жодних дозвільних документів на право переміщення громадянин не надав.

За даним фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил згідно з ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.