9-го та 10-го травня – ці дні у історії рок-музики

Сьогодні, 10 травня, у 1960 році народився Пол Девід Хьюсон, він же Боно – фронтмен гурту U2. “Я хочу повеселитися і я хочу змінити світ, – казав він.

– І в мене є можливість робити ці дві справи одночасно”. Він не тільки співак, а й активіст і благодійник. Боно використовує свою славу, щоб змінити світ на краще.

Також 1963-го року в цей день молодий гурт The Rolling Stones записав свій перший синґл – пісню Чака Беррі Come On. Цей дебют вийде у світ менш ніж за місяць.

А учора, 9 травня, у 1949 році народивсяСьогодні, 9 травня, у 1949 році народився Біллі Джоел,

американський співак і піаніст, якого називають Піаномен – за піснею з такою назвою. Він – один з найбільш комерційно успішних сольних артистів усіх часів. По світу розійшлося понад 150 млн примірників його альбомів. А список його нагород за служіння музиці та благодійність займає кілька сторінок. Піаномену сьогодні виповнюється сімдесят два. А 9 травня 1962 року народився фронтмен гурту Depeche Mode Дейв Ґаан. Журнал Q у списку найвизначніших вокалістів віддав йому 73 місце, а у списку фронтменів – 27., американський співак і піаніст, якого називають Піаномен – за піснею з такою назвою. Він – один з найбільш комерційно успішних сольних артистів усіх часів. По світу розійшлося понад 150 млн примірників його альбомів. А список його нагород за служіння музиці та благодійність займає кілька сторінок. Піаномену сьогодні виповнюється сімдесят два. А 9 травня 1962 року народився фронтмен гурту Depeche Mode Дейв Ґаан. Журнал Q у списку найвизначніших вокалістів віддав йому 73 місце, а у списку фронтменів – 27.

Сід Вішез (англ. Sid Vicious; справжнє ім’я — Джон Саймон Рітчі (John Simon Ritchie), 10 травня 1957, Лондон — †2 лютого 1979, Нью-Йорк) — англійський рок-музикант, бас-гітарист панк-гурту Sex Pistols, один із провідників анархістського руху в 1975—1979 рр, культова постать панк-культури.

джерело: радіо Рокс