Один з десяти – новий автобус отримала Глибоцька громада, який придбала Чернівецька ОДА

Сьогодні, 23 квітня, Чернівецька обласна адміністрація передала один з 10 шкільних автобусів, які придбані на умовах співфінансування для територіальних громад, для Глибоцької ТГ.

Вартував транспорт майже 19,4 мільйона гривень.

– Держава інвестує у реформу нової української школи, і цього року ми отримали окрему субвенцію на придбання шкільних автобусів. Вартує одна така машина від 1,8 до 2,2 мільйона гривень, – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

Під час закупівлі шкільних автобусів на тендерних торгах вдалося зекономити частину виділених коштів, тож згодом ОДА придбає іще два таких транспортних засоби.

Нові шкільні автобуси возитиме школярів у Волоківській, Глибоцькій громадах бувшого Глибоцького району та ще у 8-ми територіальних громадах області.

Як зазначив начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької територіальної громади Юрій Чубрей, цей транспортний засіб вкрай необхідний Глибоцькій громаді, бо громада стала більшою і у новому навчальному році , враховуючи шкільну реформу щодо опорних шкіл, значно збільшиться довіз учнів.

Юрій Георгійович висловив подяку від учнів та педагогічних колективів навчальних закладів громади директору департаменту ОДА Людвізі Цуркан та заступнику директора департаменту Надії Періус.

Голова Глибоцької селищної ради Григорій Ванзуряк урочисто вручив ключі від нового шкільного автобуса директору ліцею Дмитру Глобаку.