Транскордонне співробітництво – шлях до розвитку Карапчівської громади

У зв’язку з надзвичайно вигідним географічним та геополітичним розташування Чернівецької області, одним з пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування є розвиток транскордонного співробітництва, залучення додаткових іноземних інвестицій в реальний сектор економіки, розвиток туристичної діяльності та освітньої галузі.
🔻Програми транскордонної співпраці – один із ключових інструментів підтримки Євросоюзом своїх країн-сусідів. Ця допомога та кошти мають сприяти подоланню спільних викликів, пов’язаних з інтенсивним рухом населення й товарів, гуманітарними та екологічними проблемами, інноваційністю та соціальною відповідальністю, покращенням інфраструктурних зв’язків та енергоефективністю у сферах розвитку транспорту, енергетики, підприємництва, комунікаційних мереж, культури, освіти, туризму, охорони здоров’я.
🔻Значна частина територіальних громад Буковини вже мають позитивний досвід отримання та реалізації проектів з міжнародної допомоги. Залучення зовнішнього фінансування та розвиток міжнародної співпраці стали одними з пріоритетних завдань у роботі Карапчівської територіальної громади. Адже на початку 2021 року стартував новий транскордонний проєкт👉 «Покращений доступ до шкіл сільської прикордонної місцевості Йорданешт та Балківців», який передбачає модернізацію, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, створення умов доступності та безпечності, а також затвердження програм стажування та обміну досвідом між вчителями шкіл, які беруть участь у ньому.
☝️Це означає, що при умові системного підходу до розвитку транскордонної співпраці завдяки реалізації проєкту та інтенсивної роботи з міжнародними фондами, громада матиме можливість залучити необхідні кошти для підвищення якості освітнього процесу та використання новітніх технологій з метою формування необхідних умінь та навичок здобувачів освіти.
👉Українські партнери представлені головою Карапчівської територіальної громади Георгієм Флоровичем Лютиком, заступником голови виконкому Карапчівської сільської ради Миколою Ауреловичем Шапка та директором Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. Василем Георгійовичем Іонцем.
Бюджет проєкту становить 329.202 тис. євро,💰з яких на даний час поступив перший транш у сумі 63 тис. євро.💰
Бажаємо успіху в реалізації такого потужного проєкту!🤝