Область отримала першу партію вакцини CoronaVac

Сьогодні Чернівецька область отримала першу партію вакцини CoronaVac проти COVID-19, китайського виробництва.

– CoronaVac є розробкою відомої у світі компанії Sinovac Biotech, яка виготовляє сотні мільйонів доз вакцин на рік та поставляє їх у більше ніж 35 країн, – каже заступниця директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Поліщук. – Наразі в область скерували 2 тисячі доз цієї вакцини. У першу чергу, нею вакцинуватимуть маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають. Крім цього, вакциною CoronaVac щеплять освітян, які будуть залучені у ЗНО у 2021 році.

Довідково

Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Вакцина надійшла до України в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів.

За кожним щепленим одразу буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії. Всі, хто зараз вакцинуються препаратом CoronaVac гарантовано отримають другу дозу для повної імунізації від COVID-19.

Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Прес-служба ДОЗ