У Глибоці на об’їздній дорозі здійснено підпал сухої трави

 Нагадуємо, що спалювання сухої рослинності ЗАБОРОНЕНО.

 Глибоцькі рятувальники звертаються до всіх громадян: ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками.

З настанням теплої та сухої погоди люди, ігноруючи вимоги правил безпеки, масово спалюють сміття та залишки сухої рослинності, як на відкритих територіях, так і на власних присадибних ділянках. Деякі громадяни помилково вважають, що спалюючи рештки сухої трави, допомагають очистити землю для швидшого озеленіння, але забувають, що такі дії становлять загрозу як для екосистеми, так і для здоров’я, життя та майна громадян. Непоодинокими стають випадки, коли під час спалювання стерні, неконтрольований вогонь перекидається на житлові будинки, господарчі будівлі.

Пам’ятайте, що за самовільне випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність. Згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинності та її залишків накладаються штрафи у розмірі від 170 до 340 гривень на громадян і від 850 до 1190 гривень на посадових осіб. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680, а на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень.