Теробороновці навчались штурмувати будівлі, відбивати напад на об’єкти, що охороняються

Днями в місті Сторожинець були проведені заняття з індивідуальної підготовки з резервістами одного із підрозділів територіальної оборони нашої області.

Також на практиці навчались заміновувати та розміновувати ділянки місцевості, ставити та виявляти «розтяжки».  Ознайомлювались із іншими видами вибухових засобів та роботою з ними.

Подібні навчання проводяться щомісячно. На заняттях резервісти здобувають знання з медицини, інженерної, вогневої, топографічної підготовки тощо. Іноді занятті проводяться у вихідні дні, іноді – в робочі. Якщо заняття відбуваються в робочі дні, то за резервістами, які працюють офіційно, зберігається заробітна плата за цей день.

Серед резервістів є багато учасників АТО та ООС,  які діляться своїм бойовим досвідом з колегами. Є і ті, хто з різних причин не служив у ЗСУ, але бажає займатись військовою справою, не відриваючись від роботи та родини, з метою навчитись захищати свій дім.

Періодично резервісти беруть участь у стрільбах із бойової зброї. Залучаються до резерву і жінки, і чоловіки.

В кінці року при виконанні програми підготовки резервісти отримують грошову винагороду, сума якої залежить від військового звання та тривалості служби у військовому резерві.

Укласти контракт на проходження служби в резерві може кожен громадянин України віком до 60 років, не залежно від статі.

Резервіст проходить підготовку у своєму підрозділі на посаді згідно з контрактом та залучається до участі в усіх найбільш значущих заходах бойової підготовки (бойові стрільби, тактичні навчання і т. ін.).

Під час проходження служби резервісту гарантується відповідні соціальні гарантії, можливість кар’єрного зростання по службі і отримання чергових військових звань. Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, впорядковано грошові виплати резервістам за період виконання служби у військовому резерві.

Служба в резерві – це майже єдина можливість одночасно будувати цивільну та військову кар’єру.

З питань проходження служби Ви можете звернутися за номером телефону 0665081808.