Сьогодні, 16 лютого, відбулась протокольна зустріч керівництва обласної ради з Надзвичайним і Повноважним послом Румунії в Чернівцях паном Крістіаном-Леоном Цуркану

Подякував за ініційовану зустріч, поцікавився соціально-економічною ситуацією в області, а також розпитав про головні проєкти, над якими працює наразі обласна рада пан Крістіан-Леон Цуркану. Під час розмови він висловив свої сподівання на тісну взаємодію та плідну співпрацю, яка обов’язково стане запорукою розквіту для обох держав.
Олексій Бойко окреслив основні пріорітети транскордонного співробітництва – завершення будівництва пунктів пропуску Дяківці та КПП Красноїльск, відкриття яких планується у цьому році та проєкти, покликані забезпечити налагодження тісних міжнародних зв’язків.
Також зазначив, що ведеться активна робота з інветаризації землі та комунального майна. «Незважаючи на складну соціально-економічну ситуацію в країні, реформа децентралізації вже на етапі завершення, що дасть свої результати в плані розвитку усіх галузей краю та позитивно позначиться на можливостях транскордонної співпраці», – підсумував Олексій Бойко.
«Одним з головних напрямів співпраці є освітній», – наголосив перший заступник голови Микола Гуйтор. Він також розповів про досвід обміну студентами, та висловив сподівання на налагодження культурного діалогу. Зауважив, що це неабияк вплине на рівень розвитку освіти не тільки Буковини, але й сусіднього регіону.
Під час спілкування заступник голови Михайло Павлюк звернув увагу на роботу органів самоврядування з партнерськими органами дружніх нам Сучавського та Ботошанського повітів. Окрім того, зауважив, що в обласній раді дуже хороший склад голів постійних комісій, які добре розуміють переваги транскордонного співробітництва та налагодження взаємин. «Особливо медична комісія, у якій є багато хороших лікарів – практиків, які готові поділитись досвідом та відвідати з дружнім візитом партнерські регіони», – наголосив Михайло Павлюк.
2021 рік є пам‘ятним, багатим на події та визначні дати, зокрема для України. Відтак голова обласної ради запросив долучитись до святкування наших друзів з сусідніх повітів.
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
1