Доступ до інтернету: Україна “пасе задніх” у Європі

Доступ до інтернету: Україна "пасе задніх" у Європі

   Швидкісний мобільний інтернет в Україні доступний лише на 66% території. Про це під час публічного обговорення проекту Національної економічної стратегії-2030 заявив виконавчий директор Центру економічного відновлення, радник Прем’єр-міністра України Кирило Криволап, інформує кореспондент УНН.

Цитата:

“Найбільша в нас проблема — ми маємо один із найнижчих рівнів покриття швидкісним мобільним інтернетом. Лише 66% проти середнього по ЄС у 84%. Підключення до широкосмугового доступу у нас ще менше”, – заявив Криволап.

Деталі

Ще гірше складаються справи з підключенням до широкосмугового доступу: в України лише 46%, проти середнього по ЄС у 88%.

А от за Глобальним індексом кібербезпеки Україна посідає 54-е місце зі 175 країн. У нашій державі цей рівень становить 66%, тоді як у Європі — 77%.

Додамо, у липні Міністерство цифрової трансформації представило результати дослідження інтернет-покриття в Україні, яке показало, що мільйони українців не мають доступу до інтернету.

Доповнення

Серед 134 країн світу Україна займає 64-е місце в рейтингу, який відображає інноваційний і технологічний потенціал країн світу.

Джерело: УНН