Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак відвідала Чагорську та Волоківську територіальні громади

Соціальні послуги у громадах Буковини надаватимуть по-новому.

Щоб пояснити новий механізм та надати методичні рекомендації заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак відвідала Чагорську та Волоківську територіальні громади.
Разом із фахівцями Департаменту соціального захисту населення та Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА вона ознайомилися із роботою соцпрацівників на цих територіях й обговорила подальші плани роботи.
«Якісні соціальні послуги мають бути у кожній громаді Буковини. Ви повинні визначити, якої саме допомоги потребують жителі вашої громади та надавати її в повному обсязі. Перш за все варто приділяти увагу процесу прийому документів для оформлення пільг та подальшому моніторингу такої роботи. Не забувайте й про державні програми та субвенції, які є додатковим джерелом фінансування соціального поля діяльності. Треба охопити всіх громадян, які мають право на допомогу. Ми завжди готові проконсультувати кожну громаду, щоб вона успішно працювала у сфері надання оновлених соціальних послуг», – сказала Наталія Гусак.
Заступниця голови ОДА також зазначила, що кожна ТГ області має доєднатися до програми «Соціальна громада».
Це сучасна інтегрована система, яка дозволяє приймати документи на оформлення виплат на місцях.
Також під час зустрічей говорили про залучення благодійних організацій до роботи в соціальній сфері та реорганізацію установ соціального спрямування.