Відтепер буковинці можуть оформляти усі види соціальної допомоги безпосередньо у своїх територіальних громадах

Водночас в області триває реформа децентралізації, районні державні адміністрації реорганізовують, тож і органи соціального захисту працюють у перехідних умовах. Як зазначила під час брифінгу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, у цей період громадам надаватимуть консультації та методичну підтримку.
– Найбільша наша увага сконцентрована на тому, щоб під час змін не втратити жодного буковинця, який отримує соціальну допомогу і виплати. Тож ми вже провели консультації з усіма головами територіальних громад та наголосили – ОДА і всі її структурні підрозділи є основними їхніми партнерами, які допоможуть налагодити у найкоротший термін ефективну систему соціальної роботи, – зазначила Наталія Гусак.
Вона також розповіла, що має намір особисто відвідати кожну громаду та проконсультувати тамтешніх фахівців щодо питань соціального захисту. Крім того, 2021 року працюватимуть над розширенням переліку соціальних послуг, які надаватимуть у ТГ.
– Спроможна громада – це насамперед та, яка може опікуватися найнезахищенішими жителями – дітьми, що опинилися у важких життєвих обставинах, людьми похилого віку, особами з інвалідністю, – сказала заступниця голови ОДА.
Відтак, в області працюватимуть над тим, щоб у кожній громаді був соціальний працівник, що опікуватиметься правами дітей.
Зображення може містити: 2 людини, люди сидять