8 січня – день який подарував рок музиці декілька легендарних імен

8 січня 1935 року народився “король рок’н’роллу”, американський співак і актор Елвіс Преслі

Елвіс Преслі народився у місті Тупело близнюком у сім’ї Вернона і Ґледіс Преслі (англ. Vernon and Gladys Presley), проте його брат, Джессі Гарон, не вижив.

Секрет успіху Короля полягав у тому, що Елвіс Преслі весь був у тому, що робив: чи давав він концерти чи знімався в кіно – все це він робив від душі. Він повністю вкладав себе в кожне виконання. Музиканти, котрі з ним грали, згадували, що навіть репетиційні записи, які зазвичай виконують абияк, на швидку руку, знаючи, що їх ніхто і ніколи не буде слухати, Елвіс співав з великим почуттям, повністю викладаючись.

 

08 січня 1947 року. Народився Девід Боуї, англійський рок-музикант і актор

Девід Роберт Джонс народився 8 січня 1947 року в лондонському кварталі Брікстон. З дитинства він навчився грати на саксофоні, потім на гітарі. У 1963 році, згідно з легендою, Девід побився з приятелем Джорджем Андервудом через якусь юну леді, і той поранив йому перснем око.

Боуї називають «хамелеоном рок-музики», так як йому вдається протягом майже 40 років підлаштовуватися під нові напрямки в музичному світі, сміливо експериментуючи з різними стилями – від класичного року і глему до електроніки і металу. При цьому Боуї вдавалося зберігати свій власний впізнаваний стиль, успішно поєднуючи його з актуальними музичними напрямками.