Студенти Глибоцького професійного ліцею зможуть опановувати слюсарну справу та аграрні технології за допомогою найсучаснішого обладнання

На базі закладу відкрили одразу два навчально-практичні центри – сільськогосподарського спрямування та слюсарної справи.
Тут, зокрема, готуватимуть трактористів, машиністів екскаваторів, слюсарів із ремонту сільськогосподарських машин та автівок, плодоовочівників.
Із відкриттям центрів ліцей привітали голова Чернівецької ОДА

Сергій Осачук та його заступниця Ірина Ісопенко

.

«Ми маємо забезпечити вихованців ліцею найсучаснішим обладнанням та матеріально-технічною базою, щоб вони стали кваліфікованими фахівцями у своїй справі і отримували в майбутньому достойну заробітну плату вдома» – зазначив Сергій Осачук.
«Навчально-практичні центри – це сучасна форма освіти. Вона дає можливість підготувати кваліфікованого працівника. Здобути тут нову спеціальність або ж додаткову кваліфікацію, працюючи на сучасному обладнанні, можуть і учні шкіл, і дорослі. Наразі Глибоцький ліцей є лідером з модернізації професій. Він виконав регіональне замовлення на 125% із 100», – сказала Ірина Ісопенко.
На облаштування навчально-практичного центру сільськогосподарського спрямування ліцей отримав гроші із державного бюджету. На ці потреби витратили 3,4 мільйона гривень.
Обладнання ж для навчання за спеціальністю «слюсар із ремонту колісних транспортних засобів» вдалося придбати завдяки співпраці закладу освіти, Чернівецької обласної державної адміністрації та бізнесу.
Окрім того, у Глибоцькому ліцеї вже працювали два подібних центри, у яких готували фахівців харчової промисловості та слюсарів.
Загалом на базі ліцеїв ,училищ та коледжів Буковини діють 8 навчально-практичних центрів професійного спрямування.
Обладнання, яке є у цих закладах, таке ж, як і на сучасному виробництві. Це дає змогу випускникам швидше адаптуватися до виконання необхідних операцій.