Рішенням Уряду Спрощено порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання та строки перебування громадян Республіки Білорусь на території України

Рішенням Уряду збільшено строки перебування громадян Республіки Білорусь на території України

До уваги громадян Республіки Білорусь! 23 грудня 2020 року Урядом прийнято постанову №1302 «Деякі питання перебування в Україні громадян Республіки Білорусь», якою установлено, що до 31 грудня 2021 року  громадяни Республіки Білорусь, які прибули в Україну на законній підставі, можуть тимчасово перебувати на її території не більше як 180 днів протягом 365 днів.

Постанова набере чинності після офіційного опублікування.

Розрахунок вказаного строку можна зробити, скориставшись сервісом «Міграційний калькулятор для громадян Республіки Білорусь».

Спрощено порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання в Україні для громадян Республіки Білорусь

Урядом прийнято постанову (розроблену за ініціативи ДМС на виконання підпункту 2 статті 1 Указу Президента України «Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих спеціалістів, які є громадянами Республіки Білорусь»), якою запроваджено спрощений порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання громадянам Республіки Білорусь, які є підприємцями, висококваліфікованими спеціалістами, зокрема, фахівцями у сфері інформаційних технологій та інновацій, та членам їх сімей.

Відтепер громадяни Білорусі, які звернулися до територіальних органів ДМС із заявою про надання дозволу на імміграцію як висококваліфіковані спеціалісти, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України, а також члени їх сімей (чоловік, дружина, неповнолітні діти, непрацездатні батьки), зможуть одразу із заявою про надання дозволу на імміграцію подати заяву на оформлення посвідки на тимчасове проживання. Посвідку на тимчасове проживання буде оформлено на весь період розгляду їх заяви на отримання дозволу на імміграцію, що дасть їм змогу вільно перетинати державний кордон України протягом часу поки буде розглядатися їх заява на імміграцію.

Звертаємо увагу, що такий порядок діятиме до 31 грудня 2021 року.

Прес-служба ДМС України