Недільний рекорд: білий амур вагою 27 кілограм

Свій задум   щодо облаштування рибного ставка Дмитро Антонович почав втілювати майже двадцять років тому. Неподалік птахофабрики Валя Кузьмина почистив водойму, проклав до неї гравійовану дорогу, виконав деякі інші роботи. Звісно, вклав у справу і відповідні кошти. А згодом…

– Довелось все полишити і податись звідти геть, – сумно посміхнувся Дмитро Володимирович, – з’ясувалось, що декому тоді перебіг стежку. Втім, не стану навертати минуле.

Тепер же ось уже 16-й рік підприємець Володимир Антонович господарює на новому місці у с. Коровії. Найперша його помічниця – дочка Настя. Впорядкував п’ять штучних озер загальною площею водного дзеркала майже 5 гектарів. Водойми зариблені кількома видами, зокрема, щукою, білим амуром, товстолобиком, коропом, окунем.

Варто зауважити, що, займаючись вирощуванням риби (до слова, цю ідею Дмитру Володимировичу свого часу подав його батько-священик, нині вже покійний), сам підприємиць її продажу у торговій мережі не виловлює. Окремі озера він відвів для рибалок за відповідну плату. Ті ловлять рибу для своїх кулінарних потреб. Щоправда при цьому теж діє певна квота у вилові, а рибини, до речі, тут потрапляють на гачок вудилищ середньою вагою 6 -8 кілограм.

Дорогою до водойм Дмитро Володимирович розповідає:

– От приїхали б ви до нас у неділю, другого липня, то стали б свідками того, як один із рибалок виловив рекордного двадцятисемикілограмового білого амара. Довелось йому не просто, бо витягував рибину на берег разом з товаришами чи не дві години!

Щодо іншого виду риболовлі, то вона має суто спортивний характер. Займаються нею ті відпочивальники, для яких створено всі, так би мовити, пляжні умови. Проте, впіймавши рибу, вони обов’язково повертають її у воду.

У цю літню пору до озер Дмитра Антоновича  у Коровію приїджають кілька десяток рибалок і відпочивальників. Водночас, треба додати, що рибалити у цих місцях можна цілий рік.