На Буковині безкоштовно встановлюють «розумні» електролічильники

“Чернівціобленерго” впроваджує новітню систему автоматичного обліку електроенергії у Чернівцях та області. Наразі тривають роботи із встановлення та заміни однофазних і трифазних індивідуальних лічильників побутовим споживачам.

Про це повідомляє пресслужба “Чернівціобленерго”.

Замість старих електролічильників, чернівчанам встановлюють сучасні прилади обліку, які допомагають споживачам заощадити та уникнути перевантаження в електромережі.

“Розумні” лічильники дистанційно зчитують дані і самостійно їх передають.

Якщо споживач забув зафіксувати чи повідомити показники свого лічильника наприкінці місяця, це зробить пристрій. Крім того, за запитом оператора зазирнути у табло обліку такого лічильника можна будь-якого дня місяця. Це позбавляє контролера щомісяця здійснювати контроль за споживанням абонента і наглядати за роботою цього обладнання.

У випадку будь-яких запитань споживача щодо споживання електроенергії, працівники компанії зможуть надати відповідь завдяки дистанційному обліку.
Також є можливість економити на оплаті за використану електроенергію без зменшення споживання, перейшовши на зонне споживання “день/ніч”, при якому вночі електрика коштує вдвічі дешевше.

У Чернівцях цього року безкоштовно вже встановлено понад тисячі приладів обліку із дистанційним модулем зчитування.

Нові “розумні” лічильники встановили у мікрорайоні Роща, зокрема на вулицях Вижницька, Кельменецька, Горіхівська, Вашківська. До кінця року “розумні”лічильники будуть встановлені у Садгорі на вулицях Ткачука, Річній, Січовій, Межиріченській.

Також нові лічильники встановлюватимуть у всіх районах області у доступні для контролера місця, а саме на фасади будинків або на опорах.
Однофазні й трифазні лічильники “Чернівціобленерго”встановлює споживачам безкоштовно у рамках виконання інвестпрограми.

Споживач також може замінити його за власним бажанням, звернувшись із заявою до “Чернівціобленерго”. Але у такому разі послуга буде платною. Ціна коливається від тисячі гривень, залежно від типу лічильника.