Вшанували пам’ять героїв, борців за волю України

На узліссі села Купка сьогодні, 6-го грудня, – у день Збройних сил України, відбулося урочисте вшанування пам’яті загиблих воїнів УПА, зокрема кам’янчанина Семена Карлійчука та Георгія Паламарюка з Глибоки. Саме тут у лютому 1945 року відбувся нерівний бій упівців із посиленим загоном енкаведистів, котрі жорстоко позбавили життя українських патріотів.

Короткий історичний екскурс про цю подію зробив директор Глибоцького центру туризму, екскурсій та краєзнавства Анатолій Дудка. Відтак слово було надано голові Чернівецького обласного товариства політв’язнів та репресованих Галині Бойко і голові Глибоцького Народного Дому Марії Майщук. А Благочинний Глибоцького району Православної церкви України отець Роман Грищук  відслужив спеціальну поминальну службу.

Від імені учасників зібрання, серед яких були, зокрема, голови Кам’янецької та Сучевенської громад Василь Загарюк та Юліан Михайлович, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької РДА Артур Коржаков, дочка загиблого Семена Карлійчука Земфіра та інші активісти, до пам’ятного знаку загиблих вояків-героїв УПА було покладено квіти і запалено свічки.