Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю

Реалізуючи державні програми, Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації та органи соціального захисту населення виконують зобов’язання щодо підтримки стану здоров’я осіб з інвалідністю, їх матеріального забезпечення та створення для них необхідних матеріально-побутових умов проживання.
На обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 16119 осіб з інвалідністю.
Наразі, допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю нараховано та виплачено 10667 особам у сумі 242,1 млн грн.
Поряд з цим, нараховано та виплачено грошову допомогу 1571 особі, які проживають з особою з інвалідністю І чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, і здійснюють догляд за ним, в сумі 40,6 млн грн.
Також, особи з інвалідністю забезпечуються безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів.
У поточному році для області виділено кошти в сумі 882,36 тис грн., що дає змогу оздоровитися 114 особам з інвалідністю загального захворювання та з дитинства, а також 656,6 тис грн. на укладання 28 угод для забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку.
На забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації в область спрямовано кошти у сумі 30,3 млн грн.
Крім того, територіальні центри соціального обслуговування здійснюють соціальне обслуговування та надають соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування, в тому числі і особам з інвалідністю.
Немає опису світлини.
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
10
5 поширень
Подобається

Коментувати
Поширити