У Глибоці вшанували пам’ять жертв голодомору і політичних репресій

День пам’яті жертв голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять в четверту суботу листопада.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні.

Сьогдні, 27 листопада, напередодні пам’ятного дня, перший заступник голови районної державної адміністрації Василь Барарюк, голова районної ради Петро Панчук та керуючий справами виконавчого комітету Глибоцької ОТГ Василь Зеленівський поклали до пам’ятника «Борців за волю України» квіти, пшеничні колоски та хвилиною мовчання вшанували загиблих від голоду.


Враховуючи карантинні обмеження, Глибоцька райдержадміністрація закликає всіх земляків вшанувати пам’ять жертв Голодомору традиційною хвилиною мовчання о 16:00, 28 листопада, а також запаливши на підвіконнях своїх осель свічку у пам’ять про вбитих голодом.

Завтра, 28 листопада о 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам голодомору. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.