Пандемія не завадила запалити Вифлеємський вогонь миру

Ініціатор цієї традиції —радіо ORF із Верхньої Австрії.  З 1986 року світло оливної лампи, що висить у Гроті Різдва у Вифлеємі над срібною зіркою, яка позначає місце народження Ісуса, запалювала дитина з Верхньої Австрії, відзначена не тільки за успіхи в навчанні, але й за громадську активність. Цього року умови не дозволили дитині з Австрії вирушити в подорож до Святої Землі, тож світильник запалила 9-річна Марія Хурі з Вифлеєму. Дівчинка прийняла це завдання з великою радістю.

«Моя сім’я і я горді, що стали частиною цієї прекрасної різдвяної традиції», — сказала вона.

Місцевий відеооператор Валід Камар із Єрусалима перевіз Вифлеємське світло до Тель-Авіва, звідки літаком австрійських ліній AUA воно потрапило в Австрію. В студії радіо ORF у Лінці Світло миру офіційно привітали 16 листопада губернатор Верхньої Австрії Томас Штельцер і регіональний директор ORF Курт Раммерсторфен.

«Цього року, в часи, повні викликів, це світло миру буде не тільки важливим символом Різдва Господнього, але насамперед також знаком довіри і спільноти», — сказав Штельцер.

Ще невідомо, як саме «знак миру з Вифлеєму» цьогоріч передаватимуть далі: до різних місць в Австрії, у Європі, а також у США та кількох країнах Латинської Америки. Довгі роки участь у цій акції беруть пластуни, які приносять Світло миру в будинки опіки, школи, храми, інституції.