Невичерпне джерело хореографічного мистецтва

Що може бути кращим за музику і чарівний танець? Це мистецтво існує багато тисячоліть, а кожна епоха додає до нього щось нове та цікаве. Вже не одне десятиліття зачаровує своїм мистецтвом самобутній і неповторний народний аматорський ансамбль танцю «Ізвораш» Глибоцького районного будинку творчості та дозвілля.
Становлення «Ізворашу» співпало з буремними роками: здобуття незалежності, непрості дев’яності з їхнім безгрошів’ям та утвердження оновленого суспільства. Напевно нелегко було засновнику Георгію Нагірному утримувати колектив «на плаву», а й розвиватися, отримуючи заслужені нагороди. Допомагала сім’я – дружина та син Роман, допомагали небайдужі, допомагали батьки, які хотіли, щоб їхні діти попри економічні негаразди зростали не тільки фізично, а й духовно.
Нині колектив святкує 30 років від дня присвоєння почесного звання «Народний аматорський». На своєму яскравому творчому шляху «Ізвораш» здобув десятки перемог на міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалях-конкурсах.
Серед нас вже немає Георгія та Аристії Нагірних, та справу батьків вміло продовжує їхній син Роман. Постійно оновлюється склад «Ізворашу», здобуваючи все нові перемоги і даруючи численним шанувальникам яскраві хореографічні постановки. А чимало колишніх учасників колективу вважають роки перебування в «Ізвораші» чи не найкращими роками свого життя.
Мистецька спільнота буковинського краю бажає й надалі успішно презентувати хореографічний доробок широкому загалу та нових звершень на творчій ниві!
Зображення може містити: 14 осіб
<img class=”j1lvzwm4″ src=”data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Галина Єреміца, Микола Шкрібляк та ще 8
1 коментар
1 поширення
Подобається

 

Коментувати
Поширити