Сигарети та стіки вартістю понад 80 тисяч гривень вилучено буковинськими митниками у пункті пропуску «Порубне-Сірет»

Працівники Буковинської митниці Держмитслужби спільно з прикордонним загоном в пункті пропуску «Порубне-Сірет» виявили 1327 пачок тютюнових виробів різних марок, загальною вартістю майже 55 тисяч гривень, які громадяни Румунії  та України намагались незаконно перемістити до Румунії.

У трьох випадках за складеними протоколами вилучено товар, оскільки зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 471 Митного кодексу України.

В тому ж пункті пропуску громадянин Грузії направляючись, в якості водія фірми, з Румунії до України згідно поданих товаросупровідних документів переміщував – тютюновий виріб для електричного нагрівання тютюну/стіки.

Під час проведення повного митного огляду, виявлено невідповідність відомостей щодо кількості вантажних місць, кількості одиниць товару та його вартості, зазначених у товаросупровідних документах.

Таким чином, громадянин Грузії вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару (ч.1 ст. 483 Митного кодексу України).

За даним фактом складено протокол, відповідно до якого предмети правопорушення загальною вартістю 26500,00 гривень вилучено.