Податківці роз’яснюють як перевірити легальність алкогольного напою

Алкогольна продукція досить популярна серед фальсифікаторів. Правоохоронцями регулярно виявляються підпільні цехи з виробництва підробленого алкоголю, подробиці виготовлення якого інколи жахають. До того ж обіг на ринку нелегальної продукції створює нечесну конкуренцію по відношенню до сумлінних платників та завдає значних втрат бюджету у вигляді несплачених податків.

Тож, як перевірити легальність алкогольного напою? Читайте за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/438440.html?fbclid=IwAR0dY3hf3gzaGS2_8pJ54CMKjVvfh7bfh5U4PfdguQWpgeJ6gPtgX_IczWw

Термінова новина від податківців

Державна податкова служба України запустила свій Telegram-канал. Про податки і не тільки — відтепер у більш зручному та мобільному форматі. Що ж цікавого пропонуємо ми? Це — ексклюзивні матеріали, інфографіки, все про сервіси податкової, анонси, роз’яснення та коментарі фахівців. Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Також, інформацію про діяльність Головного управління ДПС у Чернівецькій області можна отримати на офіційному порталі https://cv.tax.gov.ua/ або в мережі Фейсбук https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/

 

Борги: задля погашення заборгованості з єдиного внеску податківці застосовують заходи примусового стягнення

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповідають, що незважаючи на проведення роз’яснювальної кампанії та заходів із списання боргу «сплячим підприємцям»  заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування продовжує зростати і на початок жовтня перевищила 269,0 млн. грн.

 І ця заборгованість зі сплати єдиного внеску на особливому контролі, оскільки це дохідна частина Пенсійного фонду України: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

В області вчасно не сплатили ЄСВ 693 юридичні особи та 15682 фізичних – осіб підприємців. І всі ці платники потрапили до  «списків» на примусове стягнення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

До них будуть застосовані заходи примусового стягнення заборгованості: звернення стягнення на майно боржника (у тому числі на грошові кошти); звернення стягнення на інші доходи.

Також у відомстві звертають увагу боржників, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника (за наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями зі сплати ЄСВ зобов’язань із сплати податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами – зобов’язання зі сплати ЄСВ мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань з виплати заробітної плати (доходу), і виконуються у першу чергу.

Важливо знати , що сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць, який з 1 вересня 2020 році становить 1100 грн (5000 грн (розмір мінімальної заробітної плати) х 22 %). Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню. Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

На суми ЄСВ, які своєчасно не сплачені нараховуються фінансові санкції, які відповідно зростають щомісячно  тому у відомстві радять усім боржникам терміново провести звірку та погасити заборгованість. Інформацію можна отримати у секторі погашення боргу з ЄСВ Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372)546018.

Буковинські податківці у період карантину активно працюють в онлайн форматі

В умовах дії обмежувальних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 спілкування в онлайн форматі має багато очевидних переваг. Відтак, впродовж минулого тижня фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області комунікували дистанційно з платниками на тему: «Законодавчі зміни: нюанси застосування норм Закону України №466».

В online форматі платники податків можуть отримати необхідну їм інформацію стосовно важливих законодавчих змін. Як підтверджує практика, обізнаність бізнесу допомагає йому краще адаптуватись до нових податкових змін.