Не робіть сміттєзвалища на узбіччях автодоріг!

📢 САД у Чернівецькій області звертається до людей, аби вони не викидали сміття на узбіччях. Дорожники намагаються утримувати смуги відводу автошляхів державного значення у належному санітарному стані.
Для комфорту учасників дорожнього руху, біля зупинок доріг держзначення, встановили сміттєзбірники. Та, на жаль, люди в них зносять побутовий та будівельний непотріб.
🚗А недобросовісні водії з вікон своїх автівок викидають не лише дрібне сміття, але і цілі пакети відходів своєї життєдіяльності. Тож кількість довільних звалищ з «різнокаліберним» непотребом росте швидкими темпами.
🚜👷‍♂️ Щоб прибрати деякі ділянки доводиться застосовувати спецтехніку.
Дорожникам доводиться відволікати гроші та людські ресурси, які могли бути направлені на ремонт автомобільних доріг області, заходи з підвищення рівня безпеки дорожнього руху, а не на прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ на узбіччях автошляхів, придорожніх смуг.
🛣 Дорога – не смітник, а підрядні дорожні організації не є підприємствами з утилізації та переробки відходів. Основним завданням дорожніх підприємств є забезпечення безпечних та безперебійних умов дорожнього руху.
Поважайте себе та роботу дорожників!