Військовий збір: буковинці сплатили до казни майже 163,5 мільйонів гривень

Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та деталізують, за три квартали 2020 року з офіційних доходів буковинців утримано та перераховано на потреби української армії майже 163,5 млн. грн. військового збору. Порівняно з відповідним періодом минулого року, цей показник зріс на 5 млн грн. Зокрема, у вересні внесок буковинців в обороноздатність країни склав 18,9 мільйонів гривень.

У податковому відомстві нагадують, що військовий збір в Україні справляється з 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування та сплачується з отриманих доходів, які оподатковуються ПДФО: заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі роялті, дивіденди, страхові виплати тощо.

Єдиний податок: найбільшу суму податку сплатили до казни  чернівецькі платники понад 174,8 млн. грн.

В цілому, за три квартали 2020 року буковинські спрощенці  – юридичні та фізичні особи, сплатили до місцевих бюджетів майже 333,7 мільйонів гривень єдиного податку – повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У відомстві деталізують, з усієї суми єдиного податку перерахованого до місцевих скарбниць – понад 273,5 млн. грн. перерахували фізичні особи – приватні підприємці, дещо менше – 39,4 млн. грн. юридичні особи-підприємства області. В свою чергу сільськогосподарські виробники-платники ІV групи сплатили понад 20,7 млн. грн.

Зокрема, найбільше сплатили до казни платники м. Чернівці – надійшло понад 174,8 млн. грн. У розрізі решти місцевих громад платники єдиного податку наповнили  бюджетні кошики в наступних розмірах: Вижницький район –  13,4 млн. грн., Герцаївський район – 5,2 млн. грн., Глибоцький район –  20,1 млн. грн., Заставнівський район – 14,2 млн. грн., Кельменецький район – 10,4 млн. грн., Кіцманський район – 22,5 млн. грн., Новоселицький район – 20 млн. грн., Путильський район – 4,5 млн грн., Сокирянський район – 8,3 млн. грн., Сторожинецький район – 19,5 млн. грн., Хотинський район – 15,7 млн. грн., м. Новодністровськ – 4,7 млн. грн.

Також у податковій службі Буковини нагадують представникам малого бізнесу про переваги звітування, а також можливість сплати податків  через Електронний кабінет.

Платникам слід знати, у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету платник має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. У тому ж меню фізичні особи можуть сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти.

Важливо: робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Отримати електронний підпис можна у підрозділі Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, який знаходиться у приміщенні ДПІ у м. Чернівці за адресою:  м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов.,  каб. 110.

Пункт працює за попереднім записом (0372)51-43-79.

Крім того. отримати ЕЦП можна онлайн через Приват24.

Новації Закону № 466: відповідальність за порушення термінів реєстрації податкових накладних у інфографіці

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу щодо адміністрування податку на додану вартість.

Зокрема, зміни торкнулися штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної та розрахунку коригування, а саме:

у разі порушення платниками податку на додану вартість граничного строку реєстрації податкової накладної та/або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних для операцій з постачання товарів/послуг, які звільнені від ПДВ або які оподатковуються за нульовою ставкою та ін., тягне за собою накладення штраф в розмірі 2 відсотків обсягу постачання (без податку на додану вартість), але не більше 1020 гривень;

у разі відсутності реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкової накладної/розрахунку коригування, складеної на операції з постачання товарів/послуг, що звільняються від оподаткування ПДВ та на операції, що оподатковуються за нульовою ставкою та ін., що зазначена в податковому повідомленні-рішенні, складеному за результатами перевірки контролюючого органу – тягне за собою накладення на платника податку штрафу в розмірі 5 відсотків обсягу постачання (без податку на додану вартість), але не більше 3400 гривень.

Детальніше в інфографіці: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/436127.html

Запитання від платника:

Як платнику податків повторно (дистанційно) сформувати сертифікат за електронним запитом?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, інформацію щодо повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом розміщено на офіційному інформаційному ресурсі Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС (КН ЕДП ІДД ДПС) (https://acskidd.gov.ua).

Крім того, для платників підготовлено відеоінструкцію з повторного формування сертифіката за електронним запитом, яка розміщена за посиланням: (https://www.youtube.com/watch?v=abVjwGuWZSU).

Відтак, повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити онлайн на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС за посиланням:

Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/ On-line (https://acskidd.gov.ua/manage-certificates)

або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Для початку використання сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» платнику необхідно встановити актуальну версію безкоштовного програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1», яка доступна для завантаження за посиланням:

Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/«За допомогою Користувача ЦСК»

або Головна/«Отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки – «ІІТ Користувач ЦСК-1»/«Інсталяційний пакет «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1 (версія:1.3.1.46)».

Детальний опис роботи сервісу та перелік можливих помилок розміщено у відповідних розділах Настанови користувача.

Слід знати, скористатися сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів зможуть лише ті користувачі, які мають:

чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилось декілька днів);

незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

особистий ключ доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.