«Мандрівка довжиною в тисячі кілометрів починається з одного кроку»

   У 1979 році Генеральна асамблея Всесвітньої туристичної організації встановили свято «Всесвітній День туризму», який відзначається  щороку 27 вересня з метою пропаганди туризму, зміцнення міжнародних зв’язків та висвітлення внеску туризму у світову економіку.

Напередодні Всесвітнього дня туризму, 25 вересня на турбазі «Райдуга» відкрився ХХХІІІ-й зліт юних туристів-краєзнавців Глибоцького району.

Привітати юних туристів завітали заступник начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибоцької РДА Інна Цуркан, начальник відділу освіти, молоді та спорту Глибоцької об’єднаної територіальної громади Юрій Чубрей та спонсори турклубу «Меридіан», а у минулому вихованці цього клубу, представник Європейської компанії «HEGELMAN poland» Віталій Юркевич та підприємець Віталій Нимачук.

Як зазначив незмінний директор центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Анатолій Дудка, ХХХІІІ-й зліт приурочений Дню туризму та 100-річчю позашкільної освіти в Україні, може стати останнім у Глибоцькому районі (з нового2021 р. Глибоцького р-ну вже не буде у зв’язку з децентралізацією), але не останнім на Глибоччині.

Всіх учасників зльоту гарною піснею привітали вихованці гуртка «Патріотична і туристська пісня».

З Днем туризму всіх вітаєм!

Вам щастя й радості бажаєм!

І щоб походи ваші –

Один за інший були кращі!

Що каша завжди смакувала

А погода не вередувала!

ФОТОРЕПОРТАЖ: