Водій постане перед судом за скоєння ДТП на Глибоччині в якій травмувався пасажир 26 березня цього року в селі Слобідка

Водій на «Audi A6» рухався селом зі швидкістю 120 кілометрів на годину

Нагадаємо, автопригода сталася 26 березня цього року в селі Слобідка. Внаслідок перекидання легковика один із пасажирів отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Співробітники відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області зібрали достатньо доказів винуватості водія та скерували їх до суду для розгляду.

Зокрема, під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 26 березня приблизно в 5:20 22-річний водій автомобіля «Audi A6» рухався по вулиці Головній села Слобідка Глибоцького району. Як свідчать результати експертизи, швидкість руху автівки була понад 120 кілометрів за годину, що значно перевищує допустиму швидкість в межах населеного пункту.

Під час руху водій не врахував дорожньої обстановки, не обрав безпечну швидкість і неправильно застосував прийоми керування транспортним засобом, що призвело до виїзду легковика за межі дороги з подальшим перекиданням у кювет і зіткненням з деревом.

Внаслідок ДТП 19-річний пасажир іномарки отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які стали причиною тривалого розладу здоров’я.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції склали обвинувальний акт і скерували його до Глибоцького районного суду для розгляду. Водій обвинувачується в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу.