Як продовжити термін зберігання виготовленого документа у підрозділі ДМС за місцем оформлення

У зв’язку з закриттям кордонів через поширення коронавірусної інфекції у багатьох громадян України, які не мають можливості вчасно повернутися на батьківщину, виникає запитання щодо відтермінування отримання готового паспорта громадянина України у вигляді ID-картки чи паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Адже вчасно доставлений до підрозділу ДМС за місцем оформлення, документ зберігається в міграційній службі впродовж року, після чого знищується.

Однак на період дії карантину для громадян, які не мають змоги забрати вчасно раніше оформлений документ, передбачене продовження терміну його зберігання довше визначеного річного терміну.

Для цього через «Приймальню електронних звернень громадян» https://dmsu.gov.ua/services/hotline.html необхідно написати відповідну заяву. У визначені законодавством терміни на ваше звернення буде надано офіційну відповідь з підтвердженням, що термін зберігання документа у підрозділі ДМС продовжено.

Довідково:

Станом на 22.09.2020 р. підрозділах УДМС у Чернівецькій області зберігається 2844 паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 1789 паспортів громадянина України у вигляді ID-картки, що були оформлені з 22 вересня 2019 року та досі чекають на своїх власників.

В Глибоцькому РВ УДМС у Чернівецькій області досі не видано 11 закордонних паспортів та  8 ID-карток.

Управління ДМС у  Чернівецькій області