Актуально буковинцям – про терміни сплати єдиного соціального внеску

ОСТАННІЙ ДЕНЬ СТРОКУ СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ ПРИПАДАЄ НА ВИХІДНИЙ (СВЯТКОВИЙ) ДЕНЬ, ЧИ ПЕРЕНОСИТЬСЯ ТЕРМІН?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – роботодавці зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця (крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця) (част. восьма ст. 9 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

У разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 12 розд. ІV «Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» затвердженої наказом МФУ від 20.04.2015 № 449).

Отже, якщо граничний строк сплати єдиного внеску припадає на вихідний (святковий) день, то останнім днем сплати є перший робочий день, що настає за таким вихідним (святковим) днем.

 

Запобігання корупції:  усунення та мінімізації корупційних ризиків – є одним із першочергових завдань

Як зазначають в підрозділі з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Чернівецькій області,  основними завданнями підрозділу є:

здійснення контролю за дотриманням працівниками Головного управління ДПС антикорупційного законодавства; організація та контроль за проведенням заходів щодо запобігання корупційним правопорушенням та правопорушенням, пов’язаним з корупцією, надання методичної та консультаційної допомоги з питань додержання законодавства щодо запобігання корупції; здійснення заходів з виявлення конфлікту інтересів, сприяння його врегулюванню; перевірка факту подання суб’єктами декларування декларацій; розгляд повідомлень про порушення вимог Закону України «Про запобіганні корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII.

Повідомляти про корупційні діяння, працівниками Головного управління ДПС у Чернівецькій області, якщо такі мають місце, можна шляхом:

 використання засобів поштового зв’язку на адресу: м. Чернівці, вулиця Героїв Майдану, 200-а;

через поштову скриньку, розміщену при вході в адміністративну будівлю ГУ ДПС, за адресою: м. Чернівці. вулиця Героїв Майдану, 200-а;

на електронну адресу сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Чернівецькій області  – (сv.v25@tax.gov.ua),

засобами телефонного зв’язку через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Чернівецькій області (номером телефону (0372) 54-56-15);

під час особистого прийому громадян керівництвом та посадовими особами Головного управління ДПС у Чернівецькій області;

у письмовому вигляді через працівників сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Також щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів, приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання сервіс «Пульс». Заявники можуть надати Інформацію за номером телефону Контакт-центру ДПС 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4».