Управління ДМС у Чернівецькій області інформує громадян Буковини

В Україні з’явився Гід з державних послуг

 Нещодавно запрацював Гід з державних послуг — інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Гід з державних послуг на порталі Дія містить повну та достовірну інформацію щодо 1 000 послуг — про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Гід доступний у двох форматах відкритих даних: Excel та Json.

Інформацію про послуги розподілено за 17 категоріями, залежно від сфери діяльності, та упорядковано за 36 життєвими подіями. Якщо людина, наприклад, хоче придбати авто, планує народження дитини чи переїзд на нове місце проживання, або прагне відкрити специфічний бізнес — усю необхідну інформацію щодо офіційних реєстрацій та отримання необхідних послуг можна легко знайти на порталі.

Варто відмітити, що однією з найпопулярніших у громадян України є категорія «Громадянство та міграція», в якій представлено послуги, що надаються Державною міграційною службою України.

Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування при наданні певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян — не надавати відповідні документи.

Наразі Гід продовжує поповнюватися новими послугами та життєвими ситуаціями.

Прекс-служба  ДМС України

На час карантину громадяни України можуть оформити ID-картку за місцем звернення

Оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус у період установлення на всій території України карантину здійснюється за місцем звернення особи.

Це, зокрема, означає, що НА ЧАС КАРАНТИНУ для отримання паспорта громадянина України у формі ID-картки – вперше,  у разі закінчення терміну дії, втрати, при обміні паспорта-книжечки на ID-картку за бажанням тощо – особа може звертатися до підрозділу Міграційної служби, незалежно від зареєстрованого місця проживання.

Такі зміни були установлені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. № 259 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції на період установлення на всій території України карантину», а також передбачені пунктом 4 прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 530-IX від 17 березня 2020 року .

ВАЖЛИВО: Міграційна служба закликає усіх своїх відвідувачів – і громадян України, і іноземців та осіб без громадянства – дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України щодо нерозповсюдження COVID-19. Будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

Управління ДМС у Чернівецькій області