Кабмін затвердив нові посвідчення водія та свідоцтво про реєстрації авто

Кабінет міністрів затвердив нові зразки бланків і технічних описів національного та міжнародного посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу та зразка розпізнавального автомобільного знака.

«Ми привели документи у відповідність до європейських вимог», – повідомляє пресслужба МВС України.

Зокрема, нові посвідчення водія будуть також на пластиковій карточці. Він тримовний (українською, англійською, частина – французькою мовами) і чинний на території всієї Європи та в багатьох країнах світу. Окрім того, на ньому – група крові (резус-фактор) водія.

Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП.

Також на посвідченні будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство. При цьому, інформація про це та групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія буде вноситися лише за письмової згоди особи.

У свою чергу, нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу повністю відповідає міжнародним вимогам. Воно передбачає додавання позначки щодо відповідності авто екологічним нормам «Євро-2» – «Євро-6» або іншому рівню.

В МВС наголошують, що національне та міжнародне посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасовий реєстраційний талон транспортного засобу, отримані раніше, будуть чинними протягом строку, на який їх було видано.