Буковинські митники вилучили незаконно переміщувані кліпсатори для пакування хлібобулочних виробів вартістю 240 тисяч гривень

Вкотре співробітники Буковинської митниці Держмитслужби, враховуючи дані аналітично-пошукової роботи та вивчення ризикових операцій, у співпраці з представниками УСБУ в Чернівецькій області та прикордонного загону завадили спробі незаконного переміщення товарів через митний кордон України.

Так, вантажний автомобіль, який перевозив вантаж з Туреччини на адресу кількох українських підприємств, прямував через пункт пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет. Для здійснення митних формальностей представник фірми-перевізника з Буковини подав товаросупровідні документи, відповідно до яких у транспортному засобі переміщується консолідований товар у кількості 25 вантажних місць.

Працівники митниці прийняли рішення щодо проведення поглибленого митного огляду транспортного засобу з вантажем. В результаті встановлено невідповідність заявленій у ТСД інформації щодо кількості вантажних місць, їх маркування та номерів.

Таким чином, вчинено дії, спрямовані на переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу як підстави для їх переміщення документів, що містять неправдиві відомості.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Згідно з протоколом товар «Кліпсатори для пакування хлібобулочних виробів» вартістю майже 240 тис грн вилучено. Санкції статті також передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів ПМП.

10.09.2020