Сільські медичні заклади Глибоччини отримали 8 нових авто Renault Duster

Сьогодні, 10 вересня, ще 8 амбулаторій сімейної медицини Глибоцького району отримали  нові автомобілі Renault Duster.

Машини  урочисто передали на центральному  майдані  смт.Глибока керівникам сільських рад та об’єднаних територіальних громад. Зокрема, новенькі авто отримали амбулаторії сіл Тарашани, Станівці, Тереблече, Карапчів, Молодія, Синівці, Багринівка та Глибоцька амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

До урочистої події вручення ключів та реєстраційних номерів окрім очильників Глибоцького району долучилися і гості з м. Чернівці – заступник голови ОДА Наталія Гусак та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Чорний.

Ці автомобілі призначені для обслуговування населення сімейним лікарем,   зазначив голова Глибоцької РДА Іван Веклич.

« Зараз йдеться про реформування первинної медицини, де в основу ставиться профілактична робота. Лікар має знаходити пацієнта, а не пацієнт, коли йому вже скрутно, потім шукає лікаря. Це завдання №1 для всіх нас, і   з нового року ми повинні відчути  саме європейський підхід у медичній галузі.  Насамперед, це  профілактика, адже 85% всіх хвороб можна запобігти цим шляхом та нейтралізувати. Це попередження, упередження, відповідна увага лікаря до пацієнта» – наголосив Іван Вікторович.